Romerikshonning inneholder:
- ca 19% vann, 0,2 – 2,0 % aske
- ca 79% sukker: 77% drue- og fruktsukker (glykose og fruktose), ca 2% rørsukker (sukrose),
- I tillegg: 30 ulike mineraler, 12 ulike vitaminer, enzymer, 22 frie aminosyrer,
19 organiske syrer, proteiner vesentlig fra pollen (blomsterstøv),
8 fettliknende stoffer, ca 120 stoffer som påvirker smak og aroma, fargestoffer.

Honningens egenskaper:
- Egenvekt: 1,43 . PH = 2,7 - 6,4, gjennomsnittlig 4,0
- Hygroskopisk: trekker til seg fuktighet (i balanse ved ca 60% relativ fuktighet)
- Lynghonning er tixotrop, dvs. har geléaktig konsistens.
- Har varierende viskositet (seighet), avhengig av honningtype, temperatur og luftfuktighet.
- Har varierende farge, avhengig av bl.a. mineral- og polleninnhold.


- Visste du at… Norsk honning inneholder ofte mer protein enn mange utenlandske typer pga høyere polleninnhold.
- Visste du at…Honning har en antibakteriell / antibiotisk effekt, noe som er godt forebyggende mot forkjølelse.